Κορινθιακή Σταφίδα
Στην ξακουστή περιοχή της Νεμέας, η οικογένεια μας άρχισε να καλλιεργεί αμπελώνες το 1876. Οι μοναδικές εδαφολογικές και κλιματολογικές συνθήκες της περιοχής μας, σε συνδυασμό με την όλο και αυξανόμενη εμπειρία μας στην αμπελοκαλλιέργεια, αποτέλεσαν τη βάση για να αναπτυχθεί η οικογενειακή μας επιχείρηση.
Είδος: Βιολογική Κορινθιακή Σταφίδα Σκιάς.
Μεγάλη διαφοροποίηση: Αποξήρανση στη Σκιά με φυσικό τρόπο.
Χαρακτηριστικά: Σκούρο μπλε/μαύρο χρώμα, γεμάτο «σώμα», αναλλοίωτη σάρκα, αυθεντικά αρώματα και γεύση Κορινθιακής Σταφίδας με απουσία καραμελοποίημένων σακχάρων.
Διάρκεια αποξήρανσης: 20-25 ημέρες, ανάλογα με τα καιρικά φαινόμενα.
Διαδικασία αποξήρανσης: Τοποθετούμε τα σταφύλια ένα προς ένα σε αυτοσχέδιες Σκιές και τα αφήνουμε να αποξηρανθούν εκεί για 20-25 ημέρες με φυσικό τρόπο και στη συνέχεια τα κατεβάζουμε προσεκτικά και τα τοποθετούμε για 1-2 ημέρες στον ήλιο για να ολοκληρωθεί η αποξήρανση.
Προέλευση σταφυλιών: Από ιδιόκτητους αμπελώνες Κορινθιακής Σταφίδας, βιολογικής, μικρής παραγωγής.
Τρύγος: Αυστηρά εφόσον τα σταφύλια έχουν φτάσει τους 15 βαθμούς Baume και με μεγάλη προσοχή ώστε να μην σπάσει ούτε ρόγα προχωράμε στον τρύγο των σταφυλιών στα τέλη του Αυγούστου.
Διατροφικά Στοιχεία | ανά 100g | ανά μερίδα (20 g) |
---|---|---|
Ενέργεια | 316kcals (1323Kj) | 63.2Kcals (264.6Kj) |
Πρωτεϊνες | 2.0 g | 0.4 g |
Υδατάνθρακες | 75.9 g | 15.2 g |
εκ των οποίων σάκχαρα | 58.9 g | 11.8 g |
Λίπη | 0.5 g | 0.1 g |
εκ των οποίων κορεσμένα | 0 g | 0 g |
Φυτικές ίνες | 6.9 g | 1.4 g |
Νάτριο | ίχνη | 0 g |
Κάλλιο | 0.6 g | 0.12 g |